Paul Foster i Andrés Fassi: l’oferta que pretén comprar l’Espanyol

L’oferta de venda del RCD Espanyol amb la qual tant de temps s’ha vingut especulant té base i pot arribar a fer-se realitat. ‘La Graderia’ us pot avançar en primícia els detalls de l’oferta que pretén comprar l’Espanyol a Chen Yansheng, i en la qual apareixen tres noms clau, alguns ja coneguts: Paul Foster, Alejandra de la Vega i Andrés Fassi. Els dos primers, Foster i De La Vega, són coneguts perquè tal com avanço fa uns mesos ‘La Graderia’, van fer un intent d’adquisició de l’entitat blanc-i-blava, encara que finalment no va fructificar. No obstant això, no han oblidat aquesta possibilitat i ara mateix mantenen negociacions molt avançades per a poder comprar el RCD Espanyol. Aquesta possible compra s’està duent a terme mitjançant negociacions amb un despatx d’advocats que té el mandat de Paul Foster i Alejandra de la Vega, i en la qual també intervé RCD Rousaud Costas Duran. Us podem explicar que les negociacions estan molt avançades, i la sposturas pròximes.

Als mateixos se suma Andres Fassi, empresari, preparador físic i entrenador de nacionalitat argentina que actualment que va ser propietari de Pachuca i ha estat relacionat amb molts clubs argentins i mexicans, i que entraria en l’operació formant part important de l’accionariat. Fins i tot hi ha la possibilitat que fos nomenat president executiu. Fassi és un home de futbol, molt conegut a l’Argentina pel seu paper en l’ascens de Tallers de Còrdova, i faria tàndem amb els ja esmentats Paul Foster i Alejandra de la Vega per a adquirir la totalitat de l’accionariat. No és descartable la presència d’algun accionista local. Els compradors tenen molt clara la situació econòmica i esportiva del club, i saben que estan obligats a una inversió important que equilibri els comptes.

Com apuntem les negociacions estan avançades, fins i tot s’haurien vençut importants esculls com el pagament previ que demandava Chen Yansheng per a donar pas a la venda; no obstant això, aquest tipus d’operacions pot trencar-se en qualsevol moment. Fins que es vegi estampada la signatura i es notifiqui a les autoritats borsàries de la Xina no podrem donar per concretat el canvi de propietat.

Foster i De la Vega ja van estar a punt si es fes amb l’Espanyol

Com va revelar ‘La Graderia’ l’any 2022, Alejandra de la Vega i el seu espòs Paul Foster estaven dins d’un grup d’empresaris que pretenia comprar el RCD Espanyol. Una operació que va arribar a un estadi molt avançat per part del grup estatunidenc que pensava en Ramon Planes per a ocupar el càrrec de director esportiu; no obstant això, l’acord no va ser possible per una divergència en el preu final de compra. De la Vega és considerada com una de les dones més poderoses del món segons la revista ‘Forbes‘, i abans de ser presidenta del FC Juárez ho va ser d’un altre equip, el Cobras de Ciudad Juárez. A més, la mexicana és propietària de dues empreses. Una d’elles és Alpi, operadora de restaurants de menjar ràpid, i l’altra, Magatzems Distribuïdors de la Frontera, que gestiona gasolineres i supermercats. Per part seva, Paul Foster és un empresari estatunidenc dedicat al refinament i la comercialització de petroli, i està entre les persones més riques del món amb una fortuna que rondaria els 1.800 milions d’euros.

Andrés Fassi, un home de futbol interessat a tenir presència a Espanya

Ja el mes de novembre passat ens fèiem ressò de les informacions que apuntaven que el Grup Fassi, que controla a diferents entitats a Sud-amèrica com el Juárez Mexicano, Talleres de l’Argentina i Atenas de Sant Carles a l’Uruguai estaria interessat en la compra del RCD Espanyol. Andrés Fassi era l’interlocutor del fons d’inversió que va estar negociant fa un temps per a adquirir el Granada, MountainStar Sports, liderat precisament per Alejandra de la Vega i el seu espòs Paul Foster. Nascut a Córdoba, Andrés Fassi és el president de Tallers, un dels dos equips més importants de la ciutat des de l’any 2014; al seu comandament el va salvar de la desaparició i el va tornar a portar a Primera Divisió des de la tercera categoria del futbol argentí. Home de futbol, va jugar en categories inferiors a nivell amateur i va realitzar estudis de preparador físic i d’entrenador. Va arribar a Mèxic per a ser preparador físic i allí es va fer un nom. Al país nord-americà va estar treballant per 30 anys, fins que va deixar el Grupo Pachuca. Considerada una de les persones que més sap de gestió de futbol a Amèrica, des de fa temps té com a objectiu tenir presència a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *