Joselu hauria amenaçat a l’Alavés amb baixar el seu rendiment si no anul·lava la clàusula de renovació que tenia amb el club babazorro

‘El Correo de Álava’ publica en la seva edició d’avui una informació que concerneix a un jugador que encara que juga cedit en el Real Madrid és propietat de l’Espanyol, Joselu Mato, en el qual es qüestiona obertament la seva actitud en el club babazorro, i en la qual no falta qui vegi similituds amb la seva baixada de rendiment el passat curs, quan el conjunt perico es jugava la permanència i en el qual va acabar sortint en direcció a l’entitat de La Castellana.

I és que Joselu hauria comunicat l‘Alavés que el seu rendiment futbolístic anava a disminuir si no quedava alliberat de la clàusula de renovació automàtica per partits jugats que contemplava el seu contracte al final de la temporada 2021-22, tal com recull la sentència del Jutjat de Social número 1 de Vitòria, encarregada de la causa entre totes dues parts, a la qual ha tingut accés el citat mitjà. En l’apartat 8, el corresponent a fets provats, apareix aquest text: “Aflora el desig del futbolista de sortir del club sí o sí a la fi de la temporada 2021-22. Tant és així que el jugador va anunciar una disminució del seu rendiment amb la finalitat de forçar la no renovació addicional per a la 2022-23″. El club, “recelós de perdre a un dels seus futbolistes amb major nivell en aquest moment”, segons el text judicial, va cedir a les pretensions del davanter i va retirar l’esmentada clàusula, deixant al davanter lliure al juny de 2022, moment en què va fitxar per l’Espanyol. Aquesta pròrroga automàtica estava supeditada a la disputa de 28 partits oficials com a titular o jugar un mínim de 45 minuts; posteriorment el club i el futbolista “van subscriure una addenda novadora al contracte de treball, per la qual van deixar sense efecte la possibilitat de pròrroga automàtica”. El club babazorro va accedir “davant la manifestació del jugador que, si no és així, no rendiria en la temporada 2021-22”. La decisió de l’Esportiu Alabès es va deure al fet que “volia que el jugador continués”. De fet, segons recull la sentència, “es va intentar negociar la renovació, però el futbolista es va negar”. Totes aquestes circumstàncies formen part d’un litigi que va veure la llum al gener de 2024, quan el futbolista va exigir una compensació econòmica (275.958 euros més interessos) a causa de l’extinció de la seva relació laboral el 30 de juny de 2022, plet resolt a favor del club.

Ara es coneix que la relació entre Joselu i l’Alavés va començar a deteriorar-sea l’estiu de 2021, com queda constància en la pròpia sentència quan el club babazorro es va negar a negociar el seu traspàs al Sevilla, com era el desig del davanter; a partir d’aquí va arribar aquest conflicte que es va resoldre amb la retirada d’aquesta clàusula de renovació automàtica per l’amenaça del davanter de no rendir durant la temporada i segons apunta el diari, “un rendiment decreixent en la campanya del descens que va deixar mosca a l’afició alavesista”. Curiosament, dels catorze gols que va marcar aquest curs deu van ser en la primera volta, dotze en les primeres 24 jornades i només dos en les catorze últimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *