El duel entre Espanyol i Sporting, tot o res per a l’ascens directe: l’avís de Senén Morán i el pessimisme de Sebas Herrera

El RCD Espanyol afronta un moment crític en la seva carrera cap a l’elit del futbol espanyol. Aquest diumenge, l’enfrontament amb l’Sporting de Gijón transcendeix l’ordinari, i es converteix en una contesa que pot segellar la seva sort en LaLiga Hypermotion. Després d’un empat decebedor enfront de l’Elche, el conjunt de Manolo González es troba actualment en quart lloc amb 60 punts, a quatre de distància de les places d’ascens directe, per la qual cosa es veu obligat a triomfar almenys en quatre dels pròxims cinc duels si vol evitar el pas pel playoff i assegurar un dels dos anhelats bitllets directes a Primera divisió.

Senén Morán ens explica com arriba el seu Sporting al camp de l’Espanyol

Per a conèixer la situació de l’Sporting de Gijón, hem parlat amb el comunicador Senén Morán, que a més és un gran aficionat del club asturià: “Si estàs en la lluita és que una mica millor o pitjor has fet bé, cal lluitar el que queda i a veure a on arriba cadascun. Amb el 0-3 davant el Villarreal B estava cabrejat, i no. A vegades aquesta competició et dona un cop de rem així, però pot ser negatiu o prendre’l com una cosa positiva i que et serveixi per a espavilar. És una competició molt especial: el filial groguet va últim, però fixeu-vos en quins jugadors té, amb quin talent, el que passa és que s’han ficat en una dinàmica dolenta de resultats i no té confiança. Et van pegar un meneig i ara vas a Barcelona; jo ho parlo amb els meus amics i els dic, és tant bo com dolent, la pressió que té l’Espanyol no la té l’Sporting, això jugarà en contra del conjunt perico. És un partit molt complicat, dels més difícils que et poden venir; necessitem guanyar com el menjar”. Aquesta segona volta l’Sporting s’ha desinflat “també arran de les baixes; l’Sporting el que està tenint és un problema d’oxigen, li falten cames en aquest moment de la temporada. No era una plantilla feta per a competir per pujar, però al final és aquí i a veure fins a on pot arribar”. “Puja segur el Valladolid, crec que el Leganés es caurà d’aquí, i l’Espanyol si agafa una bona dinámiza es ficarà”, és el pronòstic de Senén Morán respecte als equips que aconseguiran les dues places d’ascens directe.

Sebas Herrera avisa del perill del Sporting

Tinc dues opinions diferents: amb el partit del Villarreal B em vaig emportar una decepció molt gran amb l’Sporting; en canvi davant l’Elche  em va agradar moltíssim l’equip asturià, en la segona part el van enfonsar movent la pilota amb molt de criteri i molta paciència, es va veure un equip amb mentalitat guanyadora i en canvi davant el filial groc, 0-3. En aquesta categoria no pots pensar a guanyar a rivals de baix sense començar el partit, i això és el que li va passar a l’Sporting, no va sortir amb la concentració adequada i es van emportar la sorpresa d’aquest resultat. Però és un equip difícil”.

Qüestionat per com se li pot fer mal a aquest equip, l’ex futbolista reflexiona, “com veig tan irregular a l’Espanyol , va arribar a la conclusió que quan es premia alguna cosa que no és tan bo, que és casual, ensenyem a la resta que una drecera porta a l’objectiu, i és el que em passa veient a l’equip. Agafa aquestes dreceres per la pressió perquè l’ascens és primordial, però cal tenir un model i agafar una línia, i no l’ha fet, estem sempre al fet que algun dels de dalt agafi una pilota i la meta. En el nostre camp estem molt forts i és difícil que qualsevol rival ens guanyis, hagués preferit que visqués un Sporting que hagués guanyat, i, en canvi, arriba amb la lliçó apresa i el ganivet en les dents, saben que han de ficar-se en el playoff peti qui peti i serà un partit molt disputat. Un pronòstic? 1-1. Em creen dubtes tant els uns com els altres”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *