Manolo González: “Piqué? La millor manera de fotre a un rival és guanyar-li”

Aquest diumenge, l’Espanyol s’enfrontarà al FC Andorra en un partit marcat per les controvèrsies arbitrals que estan perseguint l’equip català en la recta final de la lliga. Després de sofrir decisions arbitrals qüestionables i l’ús controvertit del VAR —tecnologia que prometia ser la solució definitiva als errors humans però que ha acabat alterant el curs normal de la competició—, l’Espanyol sembla enfrontar-se a obstacles intencionats que amenacen el seu ascens de categoria. A Leganés, l’equip va experimentar la severitat dels àrbitres, perdent oportunitats de guanyar a causa de fallades difícils d’entendre. Manolo González, l’entrenador de l’Espanyol, va expressar la seva indignació amb un rotund “A prendre po c…” que li costarà la seva presència en la banqueta contra l’Andorra , deixant el seu lloc a Luis Blanco, el seu assistent, qui té experiència dirigint a l’equip a nivell professional i està més que capacitat per a implementar l’estratègia de joc preparada per l’equip tècnic per a superar a l’equip del Principat.

Recordem que segons el Codi Disciplinari de FIFA el cas d’un entrenador sancionat, es limita la seva actuació en els encontres que hagi de complir una sanció disciplinària: no podrà accedir als vestuaris, túnel o àrea tècnica abans i durant el partit i no podrà tenir cap contacte amb les persones implicades en el partit, en particular amb els jugadors o membres del seu equip, tant abans com durant el partit, ni tan sols via telefònica. Només podrà accedir als vestuaris i tenir contacte a la finalització del xoc. Durant el partit se’ls habilitarà un lloc en la graderia, però mai prop del terreny de joc i tindrà terminantment prohibit atendre els mitjans de comunicació a la conclusió d’aquest, tant en roda de premsa com en qualsevol altra activitat relacionada.

Aquestes han estat les declaracions de Manolo González en la prèvia de l’Espanyol – Andorra:

Com està l’equip?Estan en el millor moment per a afrontar el tram decisiu de la temporada?: “El sentiment dins del camp i en cada entreno és bo, els jugadors estan creixent cada dia i amb pilota també. Cada dia estem millor, més contents, l’equip està confiat a treure la situació avanci i que l’Espanyol torni a Primera, que és on li toca estar”.

La seva absència en els dos pròxims partits: “Hem preparat la setmana bé, té clar el pla de partit, jo estaré a dalt, ajudant en la mesura del que pugui amb l’analista. Els jugadors estan capacitats, tant Lluís Blanc com David Llobet estan perfectament capacitats per a portar l’equip. Tots són capaços de treure el partit endavant. L’únic avantatge que tinc des de dalt és que ho veuré millor a nivell de camp, potser veu coses més clares que a baix. El que no entenc és això dels partits, sempre són dos partits, m’agradaria saber el perquè d’aquesta norma. Però és un tema que ha d’entrar el Comitè d’Entrenadors, no jo, perquè no és tema meu com Manolo González, sinó de tots els tècnics. Ha d’entrar perquè som l’únic estament del futbol espanyol que està desprotegit”.

Un Andorra nou amb Ferran Costa: “Li passa com a mi, arriba en una situació amb poc temps per a canviar un equip, que encara que vulguis els perfils són els que són perquè els equips estan fets per a l’entrenador anterior. Intentarà ficar-li els seus matisos, segur que farà moltes coses bé però hem d’aprofitar aquest poc temps que porta en què poden tenir algun dubte. Sabem que serà difícil pel nivell del rival, perquè a vegades la classificació no té a veure amb el nivell, i sobretot hem de saber jugar el partit. No podem pecar d’això del dia de l’Albacete els primers minuts”.

La presència de Gerard Piqué: “No vaig ni a valorar, al final és president d’un club, no cal entrar més; el que ha de fer és ajudar-nos a nosaltres, empènyer-nos, la millor manera de fotre a un rival és guanyar-li, no hi ha més. Hem de guanyar el partit primer per nosaltres, i segon per nosaltres, és el que hem de mirar, mirar pel club i per nosaltres”.

Com viuràs el partit des de dalt?: “Feia 4 anys que no m’expulsaven, em va tocar l’altre dia i m’agradaria estar en l’herba però és el que hi ha. El positiu és que des de dalt ho podré analitzar millor”.

Estat de la infermeria: “Excepte Cabrera per sanció estan tots. Keita Baldé no crec que arribi, Pol Lozano esperem que sí, entre avui i demà sabrem”.

L’equip ha millorat defensivament però ha de fer-lo també en l’ofensiva: “Ens falta pausa perquè el nivell dels jugadors el tenim. Braithwaite, Puado, gent que juga menys com a Llaç, Pere Milla, tenen nivell i necessiten aquest punt de pausa, de posar-nos per davant aviat i no haver d’anar a remolc, si ho aconseguim ho tindrem. Intentar seguir sobre la línia defensiva, i ara ens falta tenir aquest punt d’encert i pausa que ens donarà confiança”.

Andorra, un partit que es creï s’ha de guanyar amb solvència: “En el futbol no hi ha rivals assequibles; sortirem a guanyar el partit tan bé com sigui possible, però tenim en exemple del City – Madrid, que fent un gran partit no va guanyar a un rival que es va posar en bloc baix. Sabem que serà un partit complicat, que l’hem de madurar bé i saber-ho jugar. No és el mateix jugar aquest partit que en la jornada 10, les conseqüències per als equips són molt diferents”.

Volta a enfrontar-se amb Ferran Costa després de fer-ho amb l’Espanyol B i el Badalona Futur: “Em suggereix que a Espanya també es dona oportunitats als equips de baix. A Alemanya passa molt més, aquí costa, si s’ha obert la porta benvingut sigui, hi ha entrenadors a baix que tenen molt nivell i no tindran l’oportunitat per tòpics que em semblen ridículs. Hem de donar gràcies, estar orgullosos i pensar que som uns privilegiats per tenir aquesta oportunitat”.

Veient el calendari, guanyar és imprescindible?: “És Igual d’imprescindible que guanyar a l’Albacete o al Leganés. No serveix de res guanyar a l’Elx si no guanyes a l’Andorra. Hem d’intentar guanyar com sigui el diumenge, si pot ser amb bon joc perfecte. No tinc gens de por als duels amb rivals directes, davant el Leganés ja es va veure que l’equip té capacitat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *