Manolo González: “Són cinc partits de Lliga i són transcendentals, és igual el rival: són partits a vida o mort”

El partit d’aquest diumenge entre Espanyol i Sporting de Gijón és especialment important per al quadre de Manolo González. De la mà de l’entrenador gallec, l’equip no coneix la derrota i ha estat capaç de millorar en joc i presència sobre el camp, però malgrat tot aquestes millores no han acabat de traduir-se en un nombre important de victòries i com a conseqüència, a pujar esglaons a nivell classificatori. Després d’un nou empat a Elx la passada jornada, l’equip ha quedat en una situació si més no complexa, a quatre punts de la zona d’ascens directe, i amb només cinc partits per davant o comença a encadenar triomfs a l’espera de les ensopegades dels equips que li antecedeixen en la taula, començant per aquest davant l’Sporting , o haurà de conformar-se amb jugar el playoff com mal menor. Aquestes han estat les valoracions de Manolo González en la prèvia d’aquest Espanyol – Sporting de Gijón:

Estat de la infermeria; estat de Sergi Gómez, Pol Lozano i Nico Melamed: “Amb Nico acabarem de valorar demà, en principi està bé però volem estar segur de no perdre un jugador per a cinc partit que són finals, intentarem no forçar si hi ha risc de trencar-se. Pol ufanós serà tres setmanes de baixa. I Sergi Gómez va tenir unes molèsties a l’esquena el dimecres que li venen d’abans, en principi pot arribar, demà s’acabarà de valorar”.

Què diria a la gent que reclama més presència de jugadors del filial com a alternativa?: “Gastón Valles ja ha estat jugant bastants minuts últimament. També en partits en què va haver-hi baixes no es va poder fer pel límit de fitxes del filial. Va com va. Hem de pujar jugadors amb criteri, triar bé el moment perquè puguin venir, aquests són moments complicats. Aquesta setmana algun jugador més anirà convocat, a partir d’aquí intentarem tirar d’ells sempre que puguem ajudar-los, no podem tirar-los allí al mitjà a cremar-los, a vegades el que reclama un jugador del filial després es queixa quan falla. Sempre dic que se’ls ha de pujar i posar-ho si creiem que està preparat, i a ajudar a no cremar-ho perquè si no cremem un jove en el camí”.

Ho preneu com un tot o res?: “Nosaltres i tots; no crec que sigui una qüestió de l’Espanyol. Queden cinc partits i són transcendentals, és igual el rival, són partits a vida o mort i cal sortir amb aquesta mentalitat, sortir a mort i a estrènyer sabent que són finals. Cal saber dominar moltes coses d’aquí al final de lliga”.

Dos homes fonamentals, Joan García i Martín Braithwaite, cal exigir més a la resta?: “Sobretot va ser la primera part davant l’Andorra, que va ser horrible. Hem d’exigir-nos més tots, jugadors i cos tècnic. El futbol és dels futbolistes, i crec que cada més és dels equips. És moment de fer un pas endavant i estrènyer més encara, sortir el diumenge a mossegar”.

L’equip va agrair a Elx amb un 4-4-2, amb dos a dalt prescindint d’un migcampista: “L’altre dia el partit estava preparat per a això; això no vol dir que sigui idoni per a jugar amb l’Sporting., L’alineació no serà la mateixa del dia de l’Elx, intentarem que tingui la màxima pegada davant l’Sporting”.

Molts equips en la zona alta que opten pel top 6; més enllà del futbol, com d’important és gestionar la pressió d’aquestes últimes jornades?: “Controlar els diferents tipus de partits que toquen, el factor anímic és important, començar un partit bé o no també toca moralment. És important fer-ho, com a Elx. Allí on puguis colpejar al rival serà important d’aquí a final de temporada”.

Beneficia la seva tornada a la banqueta després de la sanció?: “Tant de bo sigui així; el que intent és ajudar tot el que puc, sumar, sabent que el factor diferencial són els futbolistes per a bé o per a mal. Intentarem empènyer més que estant fos”.

Quin Sporting de Gijón espera?: “L’altre dia és més mèrit del Vila-real B que demèrit del Sporting. Té jugadors de nivell a dalt, gent que ataca molt ien l’espai, que són capaços de córrer a camp obert, que a nivell combinativo tenen coses molt bones. Un equip que a nivell de transicions i pilotes a l’esquena ha ficat molts gols, a nivell de centres laterals o intermedi també, tenen moltes virtuts. És un equip ben treballat, amb un bon míster, el futbol ha canviat per a bé i està més igualat en totes les competicions. Per això dic que és molt important gestionar els moments del partit, és vital, és important fer-lo bé”.

Missatge a l’afició?: “El de sempre, per a nosaltres són importants, és el factor diferencial que té el club, el temps que porto no em puc queixar res d’ells, hi haurà dies que agradis més i altres menys, però respecte a la meva persona cada dia han estat amb l’equip i només demano que empenyin fins al final i llavors posin les notes, que és quan cal posar-les. Que estiguin amb l’equip a mort i ens empenyin com fan des de fora”.

S’espera la millor entrada de la temporada, escenari ideal per a enviar el missatge que sí que es pot?: “Esperem que sigui així; el temps que porto aquí no hem estat forts a casa exceptuant el dia de l’Albacete, el de Tenerife se’ns va escapar un partit que teníem bestiar i davant l’Andorra no vam poder remuntar. Toca donar una alegria a l’afició, que l’equip de la millor versió com ha fet en camps complicats”.

L’Sporting ha perdut 5 dels últims sis desplaçaments: “Tens raó, tothom ho mira, però el Vila-real portava una dinàmica complicada i gana 0-3 a El Molinón. A final de Lliga passen coses estranyes, no t’has de fixar en això, no tenen la mateixa pressió que a casa, hem de sortir bé i que l’equip coixa confiança d’entrada, així crec que podrem guanyar el partit”.

Què demana als jugadors que han d’actuar per dins?: “Que tirin endavant, la qual cosa va fer Puado en el primer gol de l’altre dia, és mitja vida, necessitem que arrisquin i no tinguin por de fallar, que els jugadors de nivell que tenim per dins es girin i ataquin, que tinguem aquesta valentia d’anar pel rival i no protegir-nos en excés”.

Parlant de pors, els jugadors han demostrat que a vegades els tenalla: “El que hem intentat és donar-los una seguretat, en comptes de 5 plantejar dues sortides, també amb la pressió, no deixar moltes coses a la interpretació, quan mecanitzes una cosa la seguretat està més a prop, a veure si ens ajuda a guanyar el diumenge també”.

Què se li diu a jugadors amb tanta experiència en Primera que ara estan en una situació de vida o mort?: “Que utilitzin el bo a casa, el públic, que els ajuda, per a agafar confiança i guanyar, i tancar coses més concretes, més clares, que hi hagi aquesta seguretat per a guanyar. Intentar que des d’aquesta mecanització tinguis una estabilitat per a competir millor”.

Com ho està passant Manolo González?: “El pèl no em caurà, si no semblaria Mr. Potato… Bé. La situació és la que és, ja sabia que era complexa. Torno a repetir el mateix de sempre, però les situacions complexes en la vida són unes altres. Aquests anys que entreno em jugo el benestar de la meva família, no tenim un matalàs econòmic. De moment ens ha sortit bé, tinc la tranquil·litat que podent millorar treballem tot el que ens dona per a treure això avanci. He sofert molt més quan he estat fora, veus que no pots ajudar tot el que voldries. Sabent la responsabilitat que tinc que és molt gran, però gaudint per entrenar a un club com aquest que és d’allò més gran que hi ha i amb ganes de retornar la confiança a la gent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *