CRÒNICA | Reial Valladolid – RCD Espanyol: El RCDE de Manolo González ni pot ni li deixen (0-0)

El RCD Espanyol arribava a aquest partit davant el Reial Valladolid acumulant quatre empats seguits, amb tres gols a favor i tres gols en contra en les últimes quatre jornades esmentades. El conjunt perico ha sabut durant tota la setmana que, si no es guanyava aquest partit, s’esfumaven les opcions reals d’ascens directe.

Una primera part molt interrompuda

Primers minuts on l’Espanyol ha estat millor plantat en l’Estadi Nou José Zorrilla. L’equip perico ha defensat amb un 4-4-2 i, en opcions d’atac -que han estat poques-, ha utilitzat Manolo González un 5-3-2, posant a un Jofre Carreras de carriler i amb un Nico Melamed ancorat per mitjà al costat d’Álvaro Aguado i José Gragera. El partit ha començat rar, de manera brusca i amb moltes interrupcions. No obstant això, en el 12′ ha arribat la primera ocasió blanc-i-blava, on Nico Melamed ha habilitat per a Jofre Carreras, que ha aconseguit rematar al pal curt de Jordi Masip, però enviant-la fos. No obstant això, la nota negativa és el primer canvi del partit, ja que en aquesta mateixa acció, el canterano perico s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per un altre jove canterano, com és Antoniu Roca.

El partit no ha tingut molt d’impacte en el joc, ni per a un costat ni per a un altre. Alguna pilota llarga, però sense perill aparent. En el 23′, pilota per la dreta per al conjunt blanquivioleta perquè Iván Sánchez hagi arribat a posar un centre lateral, però sense perill per a Joan García. Minuts més tard, Luis Pérez ha calcat la jugada anterior i, de nou, fàcil per al porter perico. L’Espanyol ha contestat en el 29′ amb una pilota llarga del ‘Lele’ Cabrera perquè Brian Oliván hagi arribat a línia de fons, posant un centre potent, però buidat per la saga de Pucela.

En els últims minuts d’aquesta primera meitat s’ha vist a un Espanyol una mica més agressiu, amb algun atac més continuat i intentant entrar en la defensa del Reial Valladolid, però sense èxit. No obstant això, l’última jugada real de perill ha estat per als locals, ja que un centre lateral ha connectat amb Tárrega, que ha habilitat dins de l’àrea per a Monchu, rematant forta i a baix perquè Joan García hagi hagut d’estirar-se i salvar el primer gol del partit. De moment, zero a zero al descans i tot per decidir en la segona meitat.

Una segona part amb un menys i a defensar

El principi d’aquesta segona meitat ha estat més animada. El Reial Valladolid ha sortit pel partit, realitzant més accions d’atac i posant en dificultats al quadre perico. En el 56′, Iván Sánchez ha fet una jugada personal per banda dreta, entrant en àrea i connectant amb Monchu, que ha colpejat amb força a l’esfèric, però amb la fortuna que Óscar Gil ha pogut enviar a servei de cantonada. Tot seguit, en el 59′, l’àrbitre càntabre ha xiulat un penal inexistent, que ha anul·lat correctament des de la sala VAR. No obstant això, en el 64′, Nico Melamed ha estat expulsat per veure la segona groga per simular penal. A més, per a l’Espanyol tot han estat desgràcies. No tenia suficient l’equip perico amb la lesió de Jofre en primera meitat i amb l’expulsió de Nico Melamed, sinó que també se li ha sumat el canvi de José Gragera per Rafel Bauza -que ha debutat amb el primer equip- per a continuar competint. Minuts més tard, el Reial Valladolid ha continuat sent agressiu en els contraatacs. En el 74′, amb l’entrada d’Álvaro Negredo, ha tingut la primera per a fer gol, estant sol davant Joan García, però enviant l’esfèric damunt del travesser.

L’Espanyol ha sofert en aquests últims minuts, sent un setge per part del quadre local. No obstant això, una de les últimes jugades del partit ha estat per a l’equip perico. Ja en el 94′, Pere Milla ha buscat el tir directe des de tres quarts de camp, fent treballar a Jordi Masip, que ha aconseguit enviar a servei de cantonada. Tot seguit, en el córner, l’equip perico ha malgastat, novament, un altre córner, sent buidat pel quadre local. Un punt que, estant a les altures de lliga en la qual ens trobem, serveix de ben poc.

Fitxa tècnica

Reial Valladolid: Jordi Masip; Sergio Escudero (Stanko Juric, 71′), Javi Sánchez, César Tárrega, Luis Pérez; Monchu, Lucas Oliveira (Negredo, 71′), Víctor Meseguer; Anuar Tuhami (Lucas Rosa, 34′), Ivan Sánchez (Raúl Moro, 71′), Adrián Baquerín

RCD Espanyol: Joan García; Brian Oliván, Leandro Cabrera, Sergi Gómez, Oscar Gil (Víctor Ruíz, 73′); José Gragera (Rafel Bauza, 73′), Álvaro Aguado (Keidi Bare, 57′), Jofre Carreras (Antoniu Roca, 18′), Nico Melamed; Gastón Valles (Pere Milla, 57′), Martin Braithwaite