Preguntem a la premsa perica pels números de l’ascens: quants punts farà l’Espanyol en aquests 10 últims partits, i quants faran falta per a pujar?

El canvi d’entrenador en l’Espanyol, amb la sortida de Luis Miguel Ramis i l’arribada de Manolo González, ha injectat optimisme en el club. Malgrat les dificultats, com les nombroses baixes en l’equip i la pèrdua d’una victòria gairebé assegurada contra el Tenerife, l’Espanyol ha mostrat millores significatives en el seu joc sota la direcció de González. Encara que hi ha àrees que requereixen atenció, com la defensa en els moments crítics del partit, l’equip va acabar la jornada en una prometedora segona posició en la taula, amb possibilitats d’ascens directe. La jornada va ser favorable per a l’Espanyol, ja que molts dels seus competidors directes no van aconseguir sumar punts, la qual cosa els va permetre mantenir-se en una posició avantatjosa per a l’ascens. Ara vivim dies en què qui més qui menys en l’entorn perico fa els seus càlculs per a determinar quants punts seran necessaris per a aconseguir una de les preuades places per a pujar via directa, i a ‘La Grada Ràdio’ no ha estat una excepció.

La dinàmica amb la qual arriben l’Espanyol i els seus rivals per l’ascens directe als 10 últims partits

Per a veure amb quina dinàmica afronten els equips que lluiten amb l’Espanyol per a l’ascens directe, el nostre analista Àlex Cobas ens ha portat la classificació de LaLiga Hypermotion, reduïda als últims set trobades. L’Amorebieta seria líder amb 14 punts, per 12 l’Espanyol (7è).

Els periodistes que segueixen l’actualitat de l’Espanyol fan els seus pronòstics cara a l’ascens

Avui en el programa també hem volgut preguntar a una àmplia representació dels nostres companys en els mitjans de comunicació que segueixen a l’Espanyol, quants punts farà l’equip en aquests 10 últims partits, i quants faran falta per a pujar.

Quique Iglesias, de ‘COPE’, considera que “queden 10 jornades, suficients per a pujar, per a l’Espanyol, 20 punts, és a dir, 5 victòries i cinc empats. Amb 20 punts crec que es puja de manera directa. 73 punts. Tot el que sigui fer més de 20 punts de 30 és pujar de manera directa”.

 

 

Roger Requena, del diari ‘Ara’, recorre als precedents dels últims anys per a elaborar el seu pronòstic: “Basant-me en les dades, la mitjana dels últims set anys està pel que toca a la segona posició en uns 75 punts, i l’Espanyol té 53, per la qual cosa faltarien 22. Veient el calendari i que queden deu jornades, sembla una xifra bastant ambiciosa veient la dinàmica de l’equip, tots la signaríem. Només dos equips, Cadis en 2020 amb 69 i Girona tres anys abans amb 70 han pujat els últims set anys, el mínim seria aquí. Si l’Espanyol suma més de 20 o 22 punts aconseguirà la primera plaça, perquè el Leganés ja s’ha destacat en la primera plaça”.

Imma Casares, de ‘Tv3’, fa els seus números: “Tenint en compte que queden 30 punts en joc, i que l’Espanyol té 53 i amb el calendari i els enfrontaments directes entre els rivals, es necessitaran 20, 22 punts. Això per a anar a cap segur. En la pràctica, veient que els rivals directes estan fallant molt podrien ser menys, no faria falta guanyar aquests set partits, però els faria per a anar a cap segur. L’Espanyol els farà perquè no queda una altra”.

 

Sergi Andreu, company de ‘Catalunya Ràdio’, és el menys optimista de tots els professionals que hem consultat: “10 finals, 30 punts en joc dels quals crec que l’Espanyol farà 18 o 19. He estat dubtant però aposto pels 18, un 60% dels punts que hi ha en joc, la qual cosa suposa fer-ho millor que la mitjana de com ho feies aquesta temporada. Crec que l’equip el farà millor que fins ara, encara que no li veig capacitat per a fer una explosió i millorar de manera ostensible. Si fa aquests punts acabarà amb 71, i li donaria per a ser tercer o habitació i jugar el playoff d’ascens, i a doble eliminatòria aconseguirà aquest desitjat ascens a Primera a la fi de juny”.

José Agustín Gómez, d’‘Onda Cero’, es mostra per contra molt optimista, i veu a l’equip capacitat per a pujar a més des de la primera posició de la taula: “Intentaré ser bastant positius perquè les sensacions amb Manolo González ho mereixen. El marge de creixement és gran, el retorn de Martin Braithwaite sumarà molt, també serà necessari l’aportació amb la volta de Brian Oliván al lateral esquerre. Amb la mitjana anglesa potser la donaria amb la mitjana anglesa, si vol ser primer necessita algun punt més. Mirant els enfrontaments davant rivals directes em surt que pot sumar 24 punts, xifra suficient per a estar al final de la campanya i ascendir com a campió”

Iván Molero, de ‘AS’, deixa clar que és complicat fer pronòstics en una competició tan igualada i amb resultats tan impredictibles com l’actual LaLiga Hypermotion: “És una pregunta parany, encertar els resultats d’aquesta Lliga és impossible perquè cada jornada es donen alguns que ningú hagués predit, i ja no tenim la paciència del Pitoniso Pito. Em surt que el Leganés és a Primera, excepte una desfeta treure-li sis punts al segon mancant 30 en joc és una distància gran; sobre la base de la segona plaça, els càlculs me la situen entre 70 i 73 punts, l’Espanyol té 53 i em dona que acabarà amb 73, és a dir, en Primera divisió. Sumaria 20 punts més, 5 victòries, cinc empats i cap derrota; aquests sí, cal tenir clar que cal estrènyer-se el cinturó perquè sembla evident que tot se solucionarà en l’última jornada. Com diu Manolo González, ‘a volar’”

Cristina Navarro, de ‘MARCA’, coincideix que “enguany és complicat fer una predicció dels punts que es necessitaran per a pujar directament a Primera perquè cap equip s’ha mostrat prou fiable com per a agafar-lo de referència. Si mirem l’any anterior, estarà una mica més econòmic que l’any passat, però l’Espanyol faria bé d’acostar-se als 70 punts. Em quedo amb els 69, crec que l’Espanyol té potencial per a fer-ho i capacitat per a sumar-los”.

Finalment, David Balaguer, sempre recordat per ser una de les cares del ‘Hat-trick Espanyol’, avisa que “ens dirigim a una emocionant agonia final; crec que l’ascens es posarà en 71 punts, seran suficients per a pujar a Primera, i crec que l’Espanyol els aconseguirà amb 5 victòries, tres empats i dues derrotes. És molt important que les derrotes no siguin ni davant Elche ni Valladolid, en què almenys s’ha d’empatar. Serà emocionant fins al final perquè es resoldrà l’última jornada, i no descarto un empat a punts amb l’Eibar, que té molts partits amb equips de la zona baixa, i aquests solen sumar molts punts a final de temporada”.

Javier Alfaro, de ‘Mundo Deportivo’, ha agafat la calculadora per a deixar clar que segons els seus càlculs “l’Espanyol pujarà de manera directa; faran falta uns 73 punts. Ara mateix la projecció és de 69 punts, però l’Espanyol millorarà aquesta mitjana i pujarà. Encara que faran falta dues coses: que no passi això de la temporada passada amb els arbitratges, i que Martin Braithwaite quan torni no es constipi, perquè és el jugador més determinant de la categoria i ens farà falta per a aquest tram final de Lliga”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *