FEMENÍ | Tal dia com avui, l’Espanyol Femení va guanyar la Copa de la Reina contra el Rayo Vallecano

El 5 de juny de 2010 l’Espanyol Femení es proclamava campió de la Copa de la Reina per 3-1 amb gols d’Ane Bergara, María Ángeles Parejo (Mery) i Marta Torrejón.

Ha passat temps ja des d’aquella final de la Copa de la Reina de 2010 que es va disputar el 5 de juny entre el RCD Espanyol i el Rayo Vallecano. Des de l’inici del partit, l’Espanyol va mostrar el seu domini, aconseguint obrir el marcador aviat al partir. Al minut 7, Ane Bergara va anotar el primer gol per al conjunt perico, la qual cosa els va donar un avantatge primerenc i va consolidar la seva confiança al camp​. Continuant amb el seu fort acompliment, les blanc-i-blaves van ampliar el seu avantatge amb un segon gol als 30 minuts, en aquest cas obra de María Ángeles Parejo -més coneguda com Mery-. Aquest gol va ser crucial, ja que va consolidar el control de l’Espanyol sobre el partit i va posar al Rayo Vallecano en una posició complicada​. No obstant això, el Rayo no es va donar per vençut i, al minut 49, Natalia Pablos va escurçar el marcador posant el marcador 2-1 i donant esperances a les de Vallecas. Aquest gol va ser un moment clau, ja que va demostrar la capacitat de lluita del Rayo i va posar pressió sobre l’Espanyol​.

No obstant això, l’Espanyol va saber gestionar la pressió i, en el minut 64, Marta Torrejón va anotar el tercer gol per al seu equip, segellant pràcticament la victòria. Aquest gol no sols va reafirmar el domini del conjunt perico en el partit, sinó que també va permetre revalidar el títol de la Copa de la Reina​. Finalment, l’Espanyol es va emportar la victòria amb un marcador de 3-1, demostrant la seva superioritat al llarg del partit. Avui es compleixen 14 anys d’aquella gesta, on des de ‘La Grada Online’ volem rememorar i avivar en uns moments tant complicats com els actuals per als pericos.

🔙🏆 Tal dia com avui, de 2010, guanyàvem la nostra cinquena Copa de la Reina davant el Rayo Vallecano (3-1)#RCDEFem #FundacióRCDE