L’alt cost per a l’Espanyol de no saber matar els partits: fins a 17 punts perduts per les remuntades rivals

Avui és tema de comentari generalitzat l’alt cost per a l’Espanyol de no saber matar els partits, i els punts que han escapat per les remuntades rivals. La forma en què se li escapava al conjunt de Manolo González el triomf davant el Tenerife (1-1), amb un gol de Sergio González en el minut 89’ que neutralitzava l’anotat per José Gragera sis minuts abans, ha impedit que avui vegem a l’equip blanc-i-blau consolidat en la segona plaça de la taula, amb dos punts més que l’Elche. Al llarg del curs, han estat fins a 17 els punts que a l’equip perico se li han escapat d’aquesta manera, un mal al qual cap dels tres preparadors que han passat per la banqueta del primer equip ha sabut fins al moment posar remei. A Luis García se li van escapar quatre punts d’aquesta manera, en la jornada inaugural en el camp de l’Albacete (1-1 en el 93’) i a casa contra l‘Eibar (2-2 en el 98’). Amb Ramis van ser fins a 11, amb els empats en El Alcoraz davant l’Huesca  (1-1 en el 78’), a casa contra el Zaragoza (1-1 en el 73’), en el camp de l’Andorra (1-1 en el 83’) i a Santo Domingo enfront de l’Alcorcón (1-1 en el 76’), al que cal sumar el 3-2 en el Pepico Amat davant el Eldense després d’anar guanyant per 1-2 (2-2 en el 45+14’ i 3-2 en el 55’).

Els gols a favor i en contra de l’Espanyol en la Zona Cesarini, la fase final i decisiva dels partits

Molts d’aquests gols que han restat punts molt valuosos a l’Espanyol al llarg de la temporada van arribar en els trams finals dels partits; tal com apunta ‘As’ en un estudi referent als punts encaixats en l’anomenada Zona Cesarini, la fase final i determinant dels partits, en els últims 10 minuts de joc se li han escapat les victòries davant Albacete (1-1), Eibar (2-2), Andorra (1-1) i Tenerife (1-1), és a dir, fins a vuit punts menys; encara que d’altra banda, s’han aconseguit rescatar fins a nou punts gràcies a tants arribats més enllà del minut 80: Amorebieta (3-2 gràcies al gol de Calero en el 81′); Burgos (3-3, amb un gol de Puado en el 81′); Eldense (3-3, amb un altre punt de Puado en el 104′); Levante (2-1 després del gol de penal de Braithwaite en el 99′); i Eibar (2-3 amb els gols de Salvi en el 97′ i Lazo en el 99′).