CRÒNICA | L’Espanyol Femení sucumbeix en els minuts finals a la caldera del Sadar (1-0)

Quina caldera en el Sadar! Com ha començat el partit. Totes dues aficions han estat espectaculars per a rebre aquest partit corresponent a l’anada del playoff d’ascens a la Lliga F. Per part d’Osasuna era una cosa esperada, ja que van avisar per xarxes socials de l’assistència. No obstant això, ningú esperava tanta afició perica, on han cantat i animat com mai. Dues grans aficions per a viure un dels dos partits de la temporada.

Una primera part on Osasuna ha demostrat que juga a casa

En el primer minut de partit, Osasuna Fem ha tingut el primer córner, que ha estat rematat per Carmen Sobrón sense perill aparent. Això sí, en el 4′, una pilota dins de l’àrea ha estat colpejat per Maite Valero a la dreta de Romane Salvador, que s’ha estampat en el pal i posant així l’esglai en el cos de l’equip perico. Tot seguit ha intentat respondre Lucía Vallejo amb una xutada de fora de l’àrea, però sense massa perill per a la portera local. Els primers minuts ha estat més de domini rojillo, ja que s’ha notat que han jugat a casa. En el 17′, una xutada llunyana de Yiyi s’ha anat per sobre del travesser, sense tampoc molt perill. A partir del 25′, el quadre blanc-i-blau ha tingut les seves ocasions. Una jugada individual de Lice Chamorro ha acabat en córner, que en el rebuig li ha caigut a Simona Botero, colpejant l’esfèric des de tres habitacions de camp i posant en dificultats a la portera rojilla, però sent jugada invalidada per fora de joc. No quedava aquí la cosa. De nou Lice Chamorro, sola per banda dreta, li ha pegat un faig fallida a Josune Urdániz per a encarar des del vèrtex de l’àrea i xutar amb cama esquerra, parant la pilota Maite Zalba. Han estat bons minuts pericos, ja que han aconseguit igualar forces. Dos minuts més tard, en el 29′, Daniela Caracas ha corregut la banda dreta per a arribar a una pilota on només ella ha cregut, arribant a línia de fons molt apurada i connectant l’esfèric amb el cap d‘Ángeles del Álamo, que ha rematat a porta posant en dificultats, de nou, a la portera local. Seguint l’encontre, en el 36′, Osasuna ha tingut una falta lateral, on Merche Izal ha decidit enviar a porta directament, arribant a enviar a servei de cantonada la francesa Romy Salvador.

El partit estava sent un anada i tornada constant. En el 38′, les periquites han tingut la més clara. Carol Marín ha botat una falta lateral que l’ha posat en l’àrea petita, on ha entrat Ana Hernández com un tren de mercaderies, quedant-se sola davant de Maite Zalba, però no arribant a aquesta piloteta d’or per escassos mil·límetres.

han marxat al descans els dos equips amb 0-0 en el marcador en un partit a priori igualat. Tots dos equips han tingut les seves oportunitats, sent la més clara per a Osasuna, amb aquest tir al pal en el minut quatre. D’altra banda, l’ambient en el Sadar d’aquesta primera meitat ha estat digne d’estudi, on totes dues aficions han estat de deu.

Una segona meitat molt soferta

Primers minuts en aquesta segona meitat que han començat com a acabat la primera part. Pilota per a tots dos equips en un anada i tornada. En el 46′ Nayadet Opazo ha provat des de fora de l’àrea, però fàcil de detenir per a Maite. En el 51′, ha contestat Osasuna amb una falta lateral, on Carmen Sobrón ha llançat directament a porteria i Romy Salvador ha detingut amb dificultat. Una altra anada per part de les pericas, aquesta vegada per part de la colombiana Caracas, que ha tornat a connectar amb Ángeles del Álamo, rematant alt. La contra d’Osasuna no s’ha fet esperar, en el 55′, un quatre per a dos ha acabat en el lateral de les malles de la portera blanc-i-blava. Bons minuts oferts per tots dos equips en aquest inici de la segona meitat. En el 61′, Carol Marín, novament en una falta lateral, ha posat un caramel perquè Júlia Guerra, entrant en segona línia, toc lleument, però sense donar-li direcció a la pilota, sent una ocasió molt clara de gol. No obstant això, com no, resposta d’Osasuna Fem, on Valero ha rematat gairebé d’esquena, anant-se a escassos centímetres del pal esquerre.

El gol local ha arribat gairebé al final del partit

Una pilota bombada a la vora de l’àrea en el 82′ l’ha aconseguit rematar de cap Maite Valero, que ha bombat moltíssim la pilota i, Romane Salvador, ha estat incapaç de treure la pilota a temps, posant en l’electrònic el 1-0 en el marcador. Gerro d’aigua freda al conjunt perico, que l’ha lluitat absolutament tot fins al final.

Queda tot obert per a la volta, on cal recordar que a les pericas només els val guanyar per un gol de diferència per a ser equip de la Lliga F.

Fitxa tècnica

CA Osasuna Fem: Maitane Zalba; Vera Martínez, Josune Urdaniz, Carmen Sobrón (Valej, 67′), Maite Valero,; Celia Ochoa, Aitana Zumarraga, Iara Lacosta (Vanessa, 92′), Merche Izal (Saioa, 92′); YiYi (Miriam Rivas, 75′), Alexia Jr (Guallar, 67′)

RCD Espanyol Fem: Romane Salvador; Lucía Vallejo, Júlia Guerra, Simona Botero, Daniela Caracas; Nayadet Opazo (María Lara, 77′), Ana Hernández, Carol Marín, Mar Torras; Ángeles del Álamo (Judit Pablos, 60′), Lice Chamorro

Gols: 1-0 (Maite Valero, 82′)

Àrbitra: Melissa López Osorio (col·legiada extremenya)

Targetes grogues: Mar Torras (56′), Nayadet Opazo (73′)

Incidències: Estadi El Sadar. 9.783 espectadors.