Espanyol – Albacete BP: Lluitant fins al final (2-1)

15L’Espanyol s’ha imposat a l’Albacete Balompié en el Stage Front Stadium per 2-1. El conjunt perico ha començat perdent, però ha aconseguit donar la volta al partit a través dels gols de Jofre Carreras i Nico Melamed. L’equip local ha suat de valent per a materialitzar la victòria, ja que ha hagut de jugar amb deu des del minut 65 per l’expulsió d’Álvaro Aguado, però han aconseguit materialitzar la victòria. Aquest resultat val als blanc-i-blaus per a recuperar la segona posició i situar-se en llocs d’ascens directe.

De cara a aquesta trobada, Manolo González ha introduït tres novetats en l’onze: Víctor Gómez ha reemplaçat a Sergi Gómez en l’eix de la saga; Álvaro Aguado ha recuperat la titularitat en detriment de Keidi Bare; i Martin Braithwaite ha partit d’inici per primera vegada des que va lesionar fa tres setmanes. El damnificat per l’entrada en l’alineació del danès ha estat Pere Milla.

L’Espanyol necessita un gerro d’aigua freda per a reaccionar

El partit ha començat amb l’Espanyol desconcentrat i erràtic tant en atac com en defensa. Això s’ha traduït en un primer gran esglai per al Stage Front Stadium. En una acció de contraatac, Fidel Chaves ha rebut en el punt de penal i ha estampat la pilota davant Leandro Cabrera. El rebutgi ha afavorit a Manu Fuster, que ha recollit l’esfèric lliure de marca dins de l’àrea, però ha disparat molt desviat. Aquest avís no ha servit perquè els locals despertessin i l’Albacete ha aprofitat la migdiada local per a avançar-se en el marcador en una acció molt mal defensada per l’Espanyol . Antonio Pacheco ha enviat una passada picada al cor de l’àrea que ha recollit Alberto Quiles lliure de marca per a anotar el 0-1.

Aquest gol ha servit perquè els blanc-i-blaus reaccionessin i despertessin d’una vegada. Javi Puado ha estat a punt d’empatar després de rebre un centre de Brian Oliván i provar un tir que ha fregat el pal. Quan encara no s’havia complert el quart d’hora de trobada, l’Espanyol ha servit un servei de cantonada que ha acabat amb Jofre Carreras rebent només en la frontal i enviant directament la pilota a l’esquadra amb un xut amb la dreta imparable per a Tomas Vaclik. Golàs per a posar el 1-1.

L’Espanyol no convenç abans del descans

Tot seguit, el partit ha hagut de detenir-se durant set minuts perquè un aficionat ha necessitat atenció mèdica després de sofrir un infart del qual ha pogut recuperar-se. Quan s’ha pogut reprendre el joc, el duel ha entrat en una fase d’igualtat on tots dos equips intentaven dominar la pilota i encadenar possessions llargues, però no arribaven a generar cap perill. Després d’uns minuts sense notícies en les àrees, l’Espanyol ha fet un pas endavant i ha aconseguit tancar a l’Albacete en el seu camp.

Els pericos han tornat a arribar amb perill en el 38′, on Jofre Carreras ha centrat per a Javi Puado, que ha rondat la vora de l’àrea petita sense trobar angle de tret. Seguidament, De la Font Ramos ha despertat les ires de la parròquia perica en parar una acció perillosa a favor de l’Espanyol on Jofre Carreras ja estava dins de l’àrea per a assenyalar una falta per als locals en lloc de donar la llei de l’avantatge. A més, aquesta acció ha pogut ser sancionada amb vermella directa perquè Cristian Glauder ha colpejat sense pilota a Martin Braithwaite.

Aquest bon moment dels pericos ha estat efímer perquè s’han mostrat totalment mancats d’idees en el tram final de la primera part. De fet, l’Albacete ha pogut marcar en el 45′, moment en què Manu Fuster ha realitzat un tret ben col·locat que ha obligat a volar a Joan García. En els vuit minuts de descompte, l’Espanyol ha tingut més pilota, però ha estat incapaç d’incomodar als manxecs, que semblaven estar còmodes mentre no controlaven la pilota. Quan De la Fuente Ramos ha assenyalat el camí de vestuaris, s’han escoltat alguns xiulets en la graderia.

Nico Melamed desfà l’empat després d’un gran esglai

Després del retorn dels jugadors al terreny de joc, semblava que no hagués existit el descans perquè s’ha mantingut l’escenari del final del primer temps. L’Espanyol movia la pilota sense trobar la manera de percutir en el mur defensiu visitant. L’Albacete esperava l’error dels locals per a sortir al contraatac i ha estat a punt d’avançar-se després d’una pèrdua de Leandro Cabrera en camp propi que ha permès a Manu Fuster arribar a la frontal i provar un tir que ha desviat Joan García amb una estirada impecable.

Quan els nervis començaven a créixer a l’Stage Front Stadium, una gran combinació de l’Espanyol ha donat lloc al 2-1. Jofre Carreras ha arribat fins a l’àrea i ha enviat una passada en profunditat magnífic per a Nico Melamed, que ha superat a Tomas Vaclik amb un tret creuat en el 53′. El ’21’ s’ha emportat la mà a l’orella en la seva celebració, recordant-se d’aquells que han posat en dubte el seu compromís en la mateixa setmana que s’ha conegut que jugarà en la UD Almería la pròxima temporada. El gol ha donat ales als pericos, que han assetjat a l’Albacete en els minuts següents. El meta visitant ha hagut d’estirar-se quan es complia l’hora de partit per a buidar un tir ras de Javi Puado.

L’expulsió d’Aguado dona la volta al guió de la trobada

Quan el triomf semblava encarrilat, el partit s’ha complicat de manera desmesurada quan Álvaro Aguado ha vist la targeta vermella directa per una dura entrada després que De la Font Ramos hagi revisat l’acció en el VAR. Manolo González ha reaccionat immediatament reforçant el centre del camp i ha donat entrada a Keidi Bare en detriment de Nico Melamed.

Gran desplegament defensiu dels locals malgrat estar amb deu

L’Albacete ha aprofitat la superioritat numèrica per a prendre les regnes del partit i ha tancat a l’Espanyol en la seva àrea durant els minuts següents, però els blanc-i-blaus aconseguien defensar la seva porteria com a gat panxa a dalt i no concedien tirs entre els tres pals, encara que sí alguns serveis de cantonada. Quan s’ha aconseguit el minut 80, Manolo González ha introduït un canvi clarament defensiu amb la intenció de conservar el resultat: Sergi Gómez ha reemplaçat a Jofre Carreras.

L’Espanyol ha mostrat bastant ofici en el tram final i ha aconseguit que passessin els minuts sense que succeïssin moltes coses en la seva àrea. Mancant quatre minuts, el tècnic local ha decidit sumar cames fresques a l’atac dels blanc-i-blaus, donant entrada a Gastón Valles i Pere Milla per Javi Puado i Martin Braithwaite.

El recentment ingressat Pere Milla ha estat a punt de sentenciar en una acció de contraatac on ha disparat sobre pot i ha obligat a estirar-se a Tomas Vaclik. Per sort, l’Espanyol no ha hagut de lamentar aquesta ocasió perquè ha sabut protegir la seva porteria a la perfecció durant els vuit minuts de descompte que ha afegit De la Font Ramos. L’única ocasió perillosa de l’Albacete Balompié en el tram final ha arribat en el 97′, quan Fidel Chaves ha servit una falta pròxima a la línia de fons i la pilota ha tocat la part superior del travesser. Just després d’aquesta acció, l’àrbitre ha assenyalat el final i s’ha deslligat l’eufòria a l’Stage Front Stadium.

Fitxa tècnica

Espanyol: Joan García; Omar El Hilali, Víctor Ruiz, Leandro Cabrera, Brian Oliván; José Gragera; Álvaro Aguado, Jofre Carreras (Sergi Gómez, 80′), Nico Melamed (Keidi Bare, 65′), Javi Puado (Gastón Valles, 86′); i Martin Braithwaite (Pere Milla, 86′).

Albacete Balompié: Tomas Vaclik; Álvaro Rodríguez (Carlos Isaac, 71′), Mohamed Djetei (Rai Marxen, 80′), Cristian Glauder, Julio Alonso; Lander Olaetxea (Samuel Shashoua, 86′), Antonio Pacheco (Dani Escriche, 71′), Agus Medina; Fidel Chaves, Alberto Quiles (Higinio Marín, 80′) i Manu Fuster.

Gols: 0-1, Alberto Quiles (9′); 1-1, Jofre Carreras (14′); 2-1, Nico Melamed (53′).

Àrbitre: De la Font Ramos. Targetes grogues: Nico Melamed (33′), Javi Puado (70′) | Cristian Glauder (40′), Julio Alonso (50′), Alberto Quiles (79′). Targetes vermelles: Álvaro Aguado (65′).

Estadi: Stage Front Stadium.